Tomatsallad med jordgubbar

Serverar: 4 portioner

Salade de tomates aux fraises är det ursprungliga namnet.

Ingredienser

  • Ca 700 g mogna tomater
  • 500 g jordgubbar
  • 2 bollar buffelmozzarella
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinägerreduktion jag använde färdigköpt i plastflaska eller se receptet nedan
  • Salt
  • Nymalen peppar
  • Balsamvinägerreduktion
  • 2 ½ dl balsamvinäger
  • 1 dl farinsocker
  • Instruktioner

    1. Skölj tomater och jordgubbar. Dela eller kvarta jordgubbarna beroende på storlek, skär tomaterna i inte alltför tjocka klyftor.
    2. Lägg tomater och jordgubbar i en skål, och häll över olivolja och balsamsirap (man kan eventuellt minska på mängderna olja och vinäger något - det här blir en generöst tilltagen dressing). Salta och peppra. Om du har tid, låt gärna det här stå och dra en stund.
    3. Hacka basilikan och blanda ner den. Lägg upp på ett fat eller på portionstallrikar. Skiva/strimla mozzarellan och lägg den på toppen.
    4. Njut av gästernas förvånade och förtjusta miner!
    5. Balsamvinägerreduktion: För att göra balsamvinägerreduktionen låter du vinäger och socker koka ihop i en liten kastrull ca 5 minuter. Smaka av och tillsätt ev mer socker beroende på hur söt du vill ha den. Ta kastrullen från värmen och låt det svalna lite

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    begeanka 8 oktober 2008

    Gott gott-i-gott-gott!

    liza_r 5 juli 2012

    Mycket fräsch och god sallad passar utmärkt till grillat, hur gott som helst!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben