Tomatsallad med mozzarella och bresaola

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Är ni trötta på julmaten. Här kommer ett recept på en enkel italiensk sallad. Den passar bra som lättlunch eller ett litet kvällsmål.

Ingredienser

  • 3 påsar mozzarella à 125 g
  • ½ kg stora mogna tomater
  • 5-6 msk olivolja, extra virgine
  • 200 g bresaola, i skivor
  • 1 msk torkad oregano
  • 3-4 färska basilikablad
  • 1-2 tsk salt
  • 1-2 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    Skölj tomaterna noga och skär dem i ca 1 cm tjocka skivor. Skär mozzarellan i 1 cm tjocka skivor. Lägg upp på ett fat genom att varva en skiva av mozzarella, tomat och bresaola. Häll över en tunn stråle olivolja i cirklar. Krydda med salt, peppar och oregano. Hacka basilikan i grova strimlor och fördela dem jämnt över salladen eller garnera med hela blad. Rostat bröd eller bruschetta och ett glas rödvin är gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben