Tomatsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Egengjord tomatsås som blir gudomligt god till alla former av pastarätter! Använd i lasagne, köttfärssås eller ät den bara till lite nykokt pasta. Funkar utmärkt att göra på lite lätt smaklösa tomater som brukar vara billiga i butikerna!

Ingredienser

  • 1 stor gul lök
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 3/4-1 kg tomater
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1-2 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1/4 tsk mald svartpeppar
  • Basilika
  • Rosmarin
  • Instruktioner

    Skala och hacka löken. Skala vitlöksklyftorna och skiva dem tunt. fräs löken och vitlöken varsamt i olivoljan på ganska svag värme. Skär tomaterna i grova bitar och lägg ner dem i lökgrytan och låt allt koka upp. Blanda i basilika, rosmarin. Slå på vitt vin och smaksätt med salt, socker och peppar. Rör om. Titta till såsen under tillagningen, det kan behövas lite mer vin, eller vatten. Koka den först under lock i 10 min, sedan utan lock i 10 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vegetarisk lasagne
    Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...

    Spenatfyllda pannkakor
    Pannkakorna är fyllda med spenat, täckta med tomatsås och gratinera...

    Basilika - oumbärlig örtkrydda
    Jag har nästan alltid en kruka basilika stående i mitt köksfönster....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben