tomatsås

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 10 minuter

enkel att göra, jättegod till kyckling, grillat kött, på pizza,mm.mm, kall på knäckemacka!

Ingredienser

  • 1 normal rödlök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 burk hela tomater, gärna ekologiska (Kung Markatta t.ex)
  • 1 msk worchestershiresås
  • ca 1/2 msk creme de balsamico classic
  • 1 tsk råsocker
  • 1 lagerblad
  • 3-4 msk tomatpuré
  • smörolja
  • salt
  • svartpeppar
  • Instruktioner

    Skär rödlöken i båtar eller hacka den hacka vitlöken Fräs på låg värme i smöroljan, med lite salt och peppar tills löken har fått lite färg och är mjuk. Tillsätt tomaterna och ta sönder dem lite. Tillsätt resten av ingredienserna, salta och peppra. rör om. Låt det hela puttra på låg värme, under lock, så länge som möjligt. Gärna minst en halvtimme, den blir bara bättre och bättre.... rör om då och då.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vegetarisk lasagne
    Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...

    Spenatfyllda pannkakor
    Pannkakorna är fyllda med spenat, täckta med tomatsås och gratinera...

    Basilika - oumbärlig örtkrydda
    Jag har nästan alltid en kruka basilika stående i mitt köksfönster....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben