Tomatsås

Av en överbliven slatt rödvin och färska tomater blir det en mycket god tomatsås, använbar både till pizza och köttfärssås. Den är hållbar flera dagar i kylen och går även bra att frysa.

Ingredienser

  • 2 msk olja
  • 500 g klyftade tomater
  • 1 msk råsocker strö
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 msk ketchup
  • 1 msk chilisås
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 ½ dl rött vin
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Fräs tomaterna, de båda löksorterna och råsockret i olja några minuter. Tillsätt övriga ingredienser utom salt och peppar.
    2. Koka ihop på svag värme till önskad konsistens. Det brukar ta 20-30 minuter.
    3. Finfördela med en stavmixer och smaka av med salt och svartpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vegetarisk lasagne
    Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...

    Spenatfyllda pannkakor
    Pannkakorna är fyllda med spenat, täckta med tomatsås och gratinera...

    Basilika - oumbärlig örtkrydda
    Jag har nästan alltid en kruka basilika stående i mitt köksfönster....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben