Tomatsoppa

Serverar: 4 portioner

Blir det soppa över är den perfekt att spara till nästa dags lunchlåda

Ingredienser

  • 0,5 st gul lök, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 4 tomater, stora
  • 500 g krossade tomater med basilikasmak
  • ½ st basilikablad, kruka
  • 5 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk råsocker
  • 1 krm svartpeppar, nymald
  • Instruktioner

    1. Fräs lök i olivolja i en gryta. Doppa tomaterna i kokande vatten ca 1 minut. Dra av skalet, dela dem mitt itu.
    2. Mixa tomater, lök och basilika i en mixer till slät puré. Koka upp mixen tillsammans med krossade tomater. Tillsätt vattnet och buljongtärningarna. Smaka av med salt, råsocker och peppar. Låt koka ca 5 min. Servera med fullkornsgrissini.

    Liknande recept

    4.5
    40 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tomatsoppa
    Tomatsoppan är krämig, läcker och mycket enkel. Servera eventuellt...

    Antioxidanter!
    Det finns många olika sorts antioxidanter, de viktigaste är karotenoid...

    Färska tomater i överflöd
    Många är vi som odlar våra egna tomater i trädgården, växthuset eller...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben