Tomatsoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Så enkel och så otroligt gott

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st flaska passerade tomater (passata)
  • 2 msk tomatpuré
  • 8 dl vatten
  • 2 st buljongtärningar
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 msk strösocker
  • Salt
  • Peppar
  • 500 g färsk pasta
  • Instruktioner

    Hacka löken och pressa vitlöken i pannan. Fräs det mjukt. I en kastrull häller jag ner flaskan med passerade tomater, tomatpuré och 8 dl vatten. Tillsätt 2 buljongtärningar ( grönsak eller höns spelar mindre roll ) Oregano och socker ( valfritt med sockret men socker och tomater älskar varandra). Låt soppan koka i ca 10 minuter. Lägg ner färsk fylld pasta. Koka under lock tills pastan är färdig. Smaka av med salt och peppar. Lite crème fraiche är pricken över i-et.

    Liknande recept

    4.5
    40 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tomatsoppa
    Tomatsoppan är krämig, läcker och mycket enkel. Servera eventuellt...

    Antioxidanter!
    Det finns många olika sorts antioxidanter, de viktigaste är karotenoid...

    Färska tomater i överflöd
    Många är vi som odlar våra egna tomater i trädgården, växthuset eller...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben