Tomatsoppa med frikadeller

Serverar: 4 portioner

Jättegod och matig soppa.

Ingredienser

  • Frikadeller
  • 300 g Nötfärs eller blandfärs
  • 1 msk Oregano
  • Lite salt
  • Soppa
  • 1 Gul lök
  • 1 Vitlöksklyfta
  • 1 msk Olivolja
  • 2 burkar Krossade tomater
  • 5 dl Grönsaksbuljong (på 1 tärning)
  • 1 msk Tomatpuré
  • Salt
  • Peppar
  • 150 g Pasta, ex skruvar
  • Garnering
  • 10 Basilikablad
  • Parmesanost
  • Instruktioner

    1. Börja med frikadellerna. Blanda färs med oregano och lite salt, forma till små köttbullar. Lägg på ett fat och låt vila 30 minuter, vilan gör att de håller ihop fint vid tillagningen.
    2. Fortsätt med soppan. Hacka båda löksorterna, Stek i oljan på svag värme tills den blir glansig. Tillsätt krossade tomater, grönsaksbuljong och tomatpuré. Låt sakta små koka 10 minuter. Mixa till en slät soppa.
    3. Häll soppan i en kastrull och lägg i frikadellerna. Låt koka sakta ytterligare 10 minuter, tills frikadellerna är klara.
    4. Koka pastan i saltat vatten enligt förpackningen. Spill bort vattnet och rör ner pastan i soppan. Smaka av med salt och peppar. Servera med några färska basilikablad och lite hyvlad parmesan.

    Liknande recept

    4.5
    40 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben