Tomatströmming med fetaost och oliver

Serverar: 4 portioner

Fetaost och tomatsås gör att strömmingen får en extra fräsch smak.

Ingredienser

  • 500 g strömmingsfiléer
  • 150 g fetaost
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • Tomatsås
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 2-3 msk hackad färsk oregano
  • ½ tsk socker
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Garnering
  • 1 dl svarta kalamataoliver
  • Färsk oregano
  • Servering
  • Färskpotatis
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. smörj en ugnsfast form med olivolja.
    2. Skölj och klipp bort fenorna på filéerna. Lägg filéerna med skinnsidan ner på en skärbräda och salta och peppra. Fördela fetaosten på varje och rulla ihop filéerna och lägg i formen.
    3. Gör tomatsåsen genom att fräsa hackad lök och vitlök lätt i en stekpanna. Tillsätt tomatpuré och låt fräsa med 1 minut. Häll i de krossade tomaterna och låt sjuda utan lock i 15-20 minuter till en tjock sås. Rör i oregano och smaka av med socker, salt och peppar.
    4. Häll tomatsåsen över strömmingsfiléerna. Lägg på oliverna och baka i ugnen ca 25 minuter. Garnera med lite oregano och servera färskpotatis till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben