Tomattorsk med räkor

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Enkelt och gott!

Ingredienser

  • 500 gr torskfilé
  • 500 gr räkor med skal
  • Sås
  • 2 dl tunnstrimlad purjolök
  • 1 bit squash i små tärningar ca 2 dl
  • 2-3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 brk krossade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1-2 tsk dragon eller timjan + lite salt
  • 1/2 dl vitt vin eller saft av 1/2 citron
  • 1 dl vispgrädde eller cremé fraiche
  • färsk örtkrydda elller persilja
  • Instruktioner

    Salt lätt på fisken och skär den i bitar. Fräs purjolök och squash i lite smör i en traktörpanna. Blanda i resten av ingredienserna. Koka ihop såsen några minuter och smaka av. Bädda ner fisken och sjud under lock i c:a 7 minuter. Lägg i räkorna att värmas hastigt och strö över med hackat grönt. Servera med pressad potatis eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben