Tonfisk á la king

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En variant på Chicken á la King.

Ingredienser

  • 3/4 liter färsk svamp eller
  • 1 burk (200 g) svamp
  • 2 msk margarin eller smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl buljong (tärning, ev. svampspad)
  • 1 paprika
  • 1 paket (125 g ) frysta ärter
  • 1 dl grädde
  • ½-1 tsk salt
  • Vitpeppar
  • 2 burkar (á 200 g) tonfisk i olja
  • Instruktioner

    1. Rensa, skölj och skär den färska svampen i mindre bitar. Slå av ev. svampspad från den konserverade. Smält fettet i en gryta och fräs svampen några minuter. Strö över mjöl, rör om och späd med vätskan. Koka svampsåsen ca 10 minuter.
    2. Kärna ur paprikan och skär dem i tärningar. Blanda dem och ärterna i grytan. Koka alltsammans ytterligare 5 minuter.
    3. Tillsätt grädden. Smaka av med salt och vitpeppar. Dela tonfisken i mindre bitar och blanda dem i grytan. Låt alltsammans bli genomvarnt.
    4. Servera med vitt bröd, kokt ris eller i pajskal.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben