Tonfisk lasagne med chilismak

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Ett recept jag hittat men gjort om lite :) Hoppas det smakar!

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 medelstora morötter
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • Olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 3x95 g tonfisk i vatten
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Oregano
  • Rosmarin
  • 1 dl Keso
  • 2 dl creme fraiche 34%
  • 2 msk Sweet Chili sås
  • Lasangeplattor
  • 180 g mozzarella
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    Hacka löken och riv morötterna. Fräs dem mjuka i olivolja i stekpanna tillsammans med den pressade vitlöken. Häll på de krossade tomaterna, tillsätt kryddor efter smak, låt puttra några minuter. Häll av vattnet från tonfisken och rör ner den i stekpannan. Blanda i en skål keso, crème fraiche och sweet chili sås. Vill man ha det starkare, tillsätt sambal oelek. Varva lasagneplattor med tonfiskröra och chilisåsblandingen i en ugnssäker form. 1. tonfisk 2. Chilisås 3. Lasagneplattor Fortsätt och avsluta med att toppa med riven mozzarella och ost. Grädda mitt i ugnen i ca 30-35 minuter på 200 grader. Sätt igång grillen på 250 grader i 2-3 minuter för att få yta på osten.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1
    1
    1 h 45 min
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben