Tonfisk med ört och vinsky

Serverar: 4 portioner

Rena och fräscha smaker ger denna härliga fiskrätt.

Ingredienser

  • 600 g tonfiskfilé, skuren i 4 skivor
  • 1 msk finhackad persilja
  • ½ msk färsk finhackad timjan
  • ½ msk färsk finhackad rosmarin
  • 8 strimlade basilikablad
  • 4 finhackade salviablad
  • Ca 1 dl vetemjöl
  • ½ dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 msk kapris
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Servering
  • Kokt ris
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Skölj av tonfiskskivorna och torka dem noga med hushållspapper. Salta och peppra på tonfiskskivornas båda sidor. Vänd skivorna i mjöl och skaka av överflödigt mjöl.
    2. Värm upp olivoljan i en stekpanna, tillsätt örtkryddor och skalad, hel vitlök. Låt löken och örterna puttra i oljan på låg värme i ca 5 minuter. Lägg sedan ner tonfisken i stekpannan.
    3. Tillsätt vinet och låt fisken sjuda i 4 minuter. Vänd skivorna efter halva tiden. Tillsätt kapris och ös flitigt med olivoljan. Fisken ska vara lite rosa i mitten när den är färdig. Ta upp vitlöken som kastas.
    4. Lägg upp tonfisken på ett fat och skeda över örtkryddeoljan. Servera med kokt ris och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben