Tonfisk och pilgrimsmusslor

Serverar: 4 portioner

Fräsch och färgstark förrätt.

Ingredienser

  • 400 g färsk tonfiskfilé, gärna blåfenad men ändbiten på gulfenad går också bra. Den får absolut inte vara för tjock
  • 8 färska pilgrimsmusslor (rensade)
  • 12 gröna sparrisar (skär bort den träiga ändbiten)
  • 1 av vardera gul, grön och röd paprika
  • Olivolja att steka o grilla i
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    Marinera tonfisken i bit i lite soya. Pensla sparrisen med olivolja och grilla den på en ribbad grillpanna. Skär ned paprikorna i strimlor och fräs i olja i en stekpanna. Klappa tonfisken med lite sesamolja, stek den hastigt runt om på hög värme så att den får färg runt om (den ska endast vara stekt på ytan. Kärnan ska vara mörkröd. Skiva den ganska tunnt, ca 1/2 cm och lägg upp på tallrikarna. Samtidigt med tonfiksken, grilla pilgrimsmusslorna hastigt i den ribbade grillpannan, vänd den gärna så att det blir ett fint X-mönster på båda sidor. Lägg upp sparris, paprika, pilgrimsmusslor och tonfisk på varma tallrikar. Strö över lite flingsalt, och lite peppar. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben