Tonfiskfrestelse i ugn

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Lättlagat och riktigt gott

Ingredienser

  • 2 burkar tonfisk i olja
  • 3 msk fransk senap
  • 1 msk socker
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk pressad citron
  • 1 dl hackad dill
  • 1 dl olja, t.ex. rapsolja
  • 1 liten gul eller röd lök, finhackad
  • Instruktioner

    1. Låt tonfisken rinna av i en sil. Lägg därefter fiskbitarna i en ugnssäker form.
    2. Blanda senap, socker, salt, peppar, citron och dill. Vispa oljan till en slät sås. Blanda i lökhacket och bred såsen över fisken.
    3. Gratinera högt upp i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.
    4. Servera rätten direkt från ugnen.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (1)

    catarina68 7 mars 2010

    När jag lagade gratängen häromdagen tillsatte jag på eget bevåg ca 1 msk kapris, och det blev väldigt god brytning av det.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben