Tonfisksås med purjolök och morot

Serverar: 3 portioner

Tid: 25 minuter

Lätt syrlig tonfisksås som passar utmärkt till pasta, ris, quinoa, bulgur eller matvete.

Ingredienser

  • 150 g tonfisk i vatten, avrunnen
  • 200 g purjolök
  • 150 g morot
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk vetemjöl
  • 0,5 dl mjölk
  • 3 dl vatten
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 0,5 dl hackad dill
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Häll av vattnet från tonfisken. Skiva purjolök och morot tunt. Pressa citronen.
    2. Fräs purjolök och morot i oljan tills löken mjuknat. Strö över mjölet och rör om. Häll på mjölk och vatten och koka upp. Låt koka ca fem minuter. Vänd i tonfisken och låt såsen koka upp igen.
    3. Smaka av med citronsaft, salt, peppar och dill. Servera till fullkornspasta, bulgur, quinoa, matvete eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben