Toppengod kycklingpaj

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 40 minuter

Supergod kycklingpaj som min syster hittade på en dag då hon var sugen på någon form av kycklingpaj men inte hittade något riktigt gott recept.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 4 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 50 g margarin
  • 1½ dl vatten eller mjölk
  • Fyllning till en rund pajform
  • 2 kycklingklubbor (stekta eller färdiggrillade)
  • 6 soltorkade tomater
  • 70 g fetaost
  • 1 burk (ca 2 dl) crème fraiche
  • Ca 1 msk majonnäs
  • ca 1 tsk soja
  • 4 cm purjolök
  • ¼ paprika
  • Vitlökspeppar
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Blanda till degen och tryck ut i en smord pajform. Grädda 10 min i 200 grader
    2. Hacka kycklingen i bitar. Lägg i en gryta och tillsätt hackade soltorkade tomater och hackad fetaost. Rör om och låt steka ihop några minuter (1-2 min). Tillsätt crème fraiche, majonnäs, soja, vitlökspeppar, purjolök och paprika. Låt fyllningen koka ihop
    3. (Mängden fyllning varierar beroende på hur stor paj man gör, man får smaka sig fram). Lägg fyllningen på det färdiggräddade pajskalet och strö över riven ost Grädda drygt 10 min i 225 grader. Servera med en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben