Toppengott tunnbröd

Serverar: 8 portioner

Jättegott tunnbröd

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 1/2 dl flytande fett
  • 1/4 pkt jäst c:a 12 g
  • 1/2 dl Kesella
  • 1/2 tsk salt
  • 1 sk stött brödkrydda, t.ex fänkål och anis
  • 10-11dl vetemjöl ( eller glutenfri mjölmix t.ex Lailas mix)
  • 1/2 tsk hjorthornssalt
  • Instruktioner

    1. Värm vatten och fett till 37 grader rör ut jästen i degspadet.
    2. Tillsätt ostmassa, salt, brödkrydda och det mesta av mjölet tillsammans med hjorthornssaltet och arbeta tillen smidig deg.
    3. Låt degen jäsa övertäckt i bunken i 45-50 minuter. Tillsätt resten av mjölet.
    4. Knåda degen och dela den i 8 bitar. Forma bitarna till runda bullar som du kavlar ut till tunna kakor c:a 18 cm i diameter först med en slät kavel och sedan med en kruskavel.
    5. Lägg kakorna på en het plåt som placeras på övre falsen och grädda direkt c:a 3 minuter. Trava kakorna på varandra i en fuktig bakduk och linda en bakduk utanpå. Låt kallna. Tunnbröden går bra frysa.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    15-16
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben