Tore Wretmans omelett med matjesssill

Serverar: 4 portioner

Servera gärna på sommarbuffén...

Ingredienser

  • 8 ägg
  • 3 msk vatten
  • 2 msk smör
  • 2 st matjessillfiléer, ca 225 g
  • 4 msk gräddfil
  • 3 msk hackad gräslök
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop ägg och vatten med en gaffel, bara så att det blir blandat.
    2. Fräs smöret i en stekpanna. Häll i omelettsmeten som genast börjar stelna. Lyft eller stick i den på några ställen så att lös smet kan rinna ner och stelna.
    3. Omeletten är färdig när den stadgat sig men fortfarande är lite krämig på ytan.
    4. Garnera omeletten med sillfiléerna skurna i bitar, gräddfilen och gräslöken. Servera genast...

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben