Torkat älgkött

Tid: 5 timmar

Mycket gott som pålägg.

Ingredienser

  • 2 kg fryst älginnanlår (el. nötkött)
  • 3 msk salt
  • 2 msk svartpeppar
  • 3 msk aromatkrydda
  • 1 msk smör
  • Vatten
  • Instruktioner

    Gnid in det frysta köttet med salt. Låt tina i rumstemperatur. Köttet ställes sedan i kylskåp på ett fat utan att täckas över 3-4 dgr så att det får "torka" Sätt ugnen på 125 grader. Gnid in köttet med svartpeppar och aromat (OBS: mängden krydda kan varieras efter önskemål.) Lägg köttet i en ugnsform. Lägg på en klick smör. Häll i lite vatten. Köttet öses med skyn varje 15-20 min tills köttet torkat efter ca; 4-5 timmar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben