Wok med strimlat älgkött

Serverar: 4 portioner

Annorlunda wok.

Ingredienser

  • 500 g älgkött i smala strimlor
  • 500 g kött
  • Salt
  • Peppar
  • 2 krm paprikapulver
  • 2 msk spiskummin
  • 1 msk curry
  • Olja till stekning
  • Wok
  • 1 morot
  • 1 röd paprika
  • 1 röd chilifrukt
  • 15 cm purjolök
  • 2 salladslökar
  • 1 litet broccolihuvud
  • 125 g minimajs
  • 125 g bambuskott
  • 1 liten burk vattenkastanjer
  • 3 vitlöksklyftor
  • Olja till stekning
  • 3 dl kokosmjölk
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk fisksås
  • 1/2 dl pinjenötter
  • Salt
  • Peppar
  • Kokta nudlar
  • Instruktioner

    1. Ansa och skär grönsakerna till woken i mindre bitar eller strimlor. Häll av vattnet från bambuskotten och vattenkastanjerna. Hacka vitlöken.
    2. Tillaga nudlarna efter anvisningen på paketet. Häll upp i durkslag och låt dem rinna av. Hetta upp olja i en stor stekpanna (wok). Stek de skurna grönsakerna hastigt på hög värme i några minuter. Rör om då och då.
    3. Tillsätt kokosmjölken, sojan och fisksåsen och de kokta nudlarna samt pinjenötterna. Smaka av med salt och peppar. Rör i det stekta älgköttet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben