Torkat sidfläsk i ugn

Serverar: 4 portioner

Väldigt gott att skära skivor av för att lägga som pålägg eller för att äta som tilltugg till fil eller en vanlig norrbottnisk bruta (tunnt tunnbröd med mjölk).

Ingredienser

  • Minst 8 hg rimsaltat sidfläsk med svål
  • Salt
  • Instruktioner

    Salta fläskbiten som du saltar vanligt färskt sidfläsk Lägg svålen nedåt Låt allt stå ca 4 timmar i 125 graders ugnsvärme Ps Prova gärna med att skära fläsket i mitten för att se om det är klart

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (1)

    miramamman 29 maj 2010

    Det här var en av det bästa sidfläsket jag ätit, jummi det smälter i munnen, helt underbart gott ska göra en till i morgon. Jag använder inte rimmat fläsk då jag har "hemfläsk" men det funkar att salta på ytan oxå. betyget blir 10

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben