Torsk a la Kerstin

Serverar: 4-5 portioner

Den här rätten blev jag och några arbetskamrater bjudna på hos en gemensam arbetskamrat , Kerstin (därav namnet). Kommer ihåg att det var direkt efter arbetet. Så naturligtvis smakade det extra gott. Efteråt åkte vi skridskor på en damm och sedan blev det kaffe. Kan en arbetsdag sluta bättre? Själv tycker jag att det räcker med citronpeppar och utesluter därför saltet.

Ingredienser

  • 2 purjolökar
  • 1 pkt fryst torsk 400 g
  • 1½ tsk salt
  • 2 tsk citronpeppar
  • 1½ - 2 dl gräddmjölk
  • 1 dl lättmajonnäs
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk curry
  • ½ dl ströbröd
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 gr. Ansa och skär purjon, fräs den i lite fett utan att den tar färg. Lägg purjon i botten på en smord ugnsfast form. Skär det halvtinade fiskblocket i skivor. Salta och krydda med citronpeppar. Lägg fiskskivorna på purjolöken. Blanda samman gräddmjölk, majonnäs, tomatpuré och curry och fördela blandningen över fisken. Sikta över ströbrödet och gratinera i 20 - 25 min tills gratängen fått fin färg
    2. Servera med kokt potatis eller ris och en sallad. Varma rosenbröd smakar gott till. .

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben