Torsk Bonne Femme

Serverar: 4-6 portioner

Istället för mix till frasig fiskgratäng på påse använder jag det här. Ingredienser som oftast finns hemma, dessutom vet man vad som är i mixen...inte en massa tillsatser. En favorit hos grabbarna!

Ingredienser

  • 800 g fryst torskfilé
  • 1 knippa persilja
  • 50 g smör
  • 1 tsk salt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1,5 dl ströbröd
  • Ett par varv med svartpepparkvarnen
  • Saften av ½ citron
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram torsken ur frysen. Skölj persiljan och lägg den tillsammans med smöret, saltet och vitlöken i en mixerskål och kör till en jämn smet. Eller använd en gaffel och mosa ihop allt (det gör jag). Tillsätt ströbrödet och pepparn och blanda om noga. Lägg fisken i ugnssäker form. Pressa över citronsaften. Bred ut smeten jämnt över fiskblocket och in i ugnen ca 30-40 minuter om fisken är fryst, 10 min kortare för tinad.
    2. Servera med pressad potatis och sallad med röd paprika och svarta oliver.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben