Istället för mix till frasig fiskgratäng på påse använder jag det här. Ingredienser som oftast finns hemma, dessutom vet man vad som är i mixen...inte en massa tillsatser.
En favorit hos grabbarna!
Ingredienser
800 g fryst torskfilé
1 knippa persilja
50 g smör
1 tsk salt
2 vitlöksklyftor
1,5 dl ströbröd
Ett par varv med svartpepparkvarnen
Saften av ½ citron
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Ta fram torsken ur frysen.
Skölj persiljan och lägg den tillsammans med smöret, saltet och
vitlöken i en mixerskål och kör till en jämn smet. Eller använd en
gaffel och mosa ihop allt (det gör jag).
Tillsätt ströbrödet och pepparn och blanda om noga.
Lägg fisken i ugnssäker form. Pressa över citronsaften.
Bred ut smeten jämnt över fiskblocket och in i ugnen ca 30-40 minuter om fisken är fryst, 10 min kortare för tinad.
- Servera med pressad potatis och sallad med röd paprika och svarta oliver.
Liknande recept
Kommentarer (0)