Torsk i hummer och apelsinsås

Serverar: 4 portioner

Snabb och enkel fiskrätt

Ingredienser

  • 600 g torskfilé eller annan valfri vit fisk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 vitlöksklyfta
  • Smör
  • 2 dl creme fraiche
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 1/2 msk koncentrerad hummerfond
  • Rivet skal av 1/2 apelsin
  • 1/2 tsk timjan
  • Instruktioner

    1. Skär fisken i 4 portionsbitar och salta dem lätt.
    2. Skala och hacka vitlöken. Fräs den i smöret i en låg, vid panna.
    3. Vispa ihop creme fraiche, mjölk, hummerfond, apelsinskal och timjan.
    4. Lägg ner fisken i pannan. Vänd den i smöret och häll över såsen.
    5. Låt fisken sjuda i såsen på svag värme under lock i 5-6 minuter.
    6. Servera med kokta grönsaker, ris eller potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben