Torsk i hummer och apelsinsås
Serverar:
4 portioner
Snabb och enkel fiskrätt
Ingredienser
600 g torskfilé eller annan valfri vit fisk
1/2 tsk salt
1 vitlöksklyfta
Smör
2 dl creme fraiche
1/2 dl mjölk
1 1/2 msk koncentrerad hummerfond
Rivet skal av 1/2 apelsin
1/2 tsk timjan
Instruktioner
Skär fisken i 4 portionsbitar och salta dem lätt.
Skala och hacka vitlöken. Fräs den i smöret i en låg, vid panna.
Vispa ihop creme fraiche, mjölk, hummerfond, apelsinskal och timjan.
Lägg ner fisken i pannan. Vänd den i smöret och häll över såsen.
Låt fisken sjuda i såsen på svag värme under lock i 5-6 minuter.
Servera med kokta grönsaker, ris eller potatis.
Liknande recept
Panang curry med torsk och räkor
4.3
45 min
4
1
Grekisk, gratinerad hummer
2-4
Kokt torsk med grönsaksragu
4
30 min
4
Torsk i citrongräddsås
5
4
1
Torsk i ugn med blekselleri och paprikatäcke
5
4
1
Hummer, kokt färsk
1 h
2
1
Halstrad hummer med tomatsalsa
4
Kokt torsk med mild äggsås
4.7
4
3
Torsk i pastasås
5
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!