Torsk i taco med lättlagad sås

Serverar: 4 portioner

Fisk är det många som hör att de ska äta mer av. Varför inte göra älsklingsrätten taco med torsk. Supergott!

Ingredienser

  • 600 g skinn- och benfri torskrygg
  • 3 tsk taco kryddmix
  • 1 msk smör
  • 40 g riven ost
  • 1½ dl gräddfil eller crème fraiche
  • 3 msk salsasås, gärna stark
  • 1 stor rödlök
  • 2 tomater
  • ½ gurka
  • 1 paket tortilla original medium, à 326 g
  • 150 g sallad
  • 1 knippe färsk koriander
  • Instruktioner

    1. Skär torskryggen i 2-3 cm tjocka skivor. Häll ut kryddmixen på en tallrik och vänd fiskbitarna i kryddan. Sätt en stekpanna på medelhög värme och ha i smör. Stek 3 fiskbitar åt gången, ca 3 minuter på varje sida, eller tills fisken är gyllene och genomstekt.
    2. Blanda riven ost, gräddfil och salsa. Ställ i kylskåp.
    3. Hacka rödlök, tomat och gurka i bitar. Värm tortillabröden enligt anvisning på förpackningen.
    4. Lägg sallad och fisk i varje tortilla. Toppa med grönsakerna och såsen. Strö över färsk koriander. Servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben