Torsk i ugn med champinjonstuvning

Serverar: 4 portioner

Det här receptet kom till när jag tog vad jag hade hemma, blev himla gott.

Ingredienser

  • 400 g torsk
  • 5 vitpepparkorn
  • Salt
  • 3 stora tomater
  • 1 gul paprika
  • Citronpeppar
  • Champinjonstuvning
  • 500 g champinjoner
  • 3 msk vetemjöl
  • 2-3 msk smör
  • 2 gula lökar
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • Aromat
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Förkoka torsken i cirka 5 minuter med vitpepparkorn och lite salt, låt det endast sjuda. Häll av och ställ undan.
    2. Finhacka champinjonerna och löken.
    3. Smält smör i en teflonkastrull, tillsätt löken och låt steka tills löken är mjuk och glansig, tillsätt sedan champinjonerna och krydda. När allt stekt ihop rör du ner mjöl tills det blir en grynig massa, tillsätt sedan grädden 1 dl åt gången tills du får önskad tjocklek på stuvningen, smaka av och krydda eventuellt mer.
    4. Smörj en ugnsfast form och lägg fisken underst, krydda med citronpeppar. Skiva paprikan och lägg den över fisken. Häll sedan på champinjonstuvningen och avsluta med tomater. Hade jag haft riven ost hemma hade det säkert varit gott att ha överst.
    5. Gratinera i mitten av ugnen 200 grader cirka 25 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    4
    4
    50 min
    5-6
    1
    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben