Torsken får baka långsamt under ett täcke av färska örter som ger fisken massor av god smak. Fisken serveras med en len potatispuré och gräddkokt fänkål. En festrätt som serveras till vardags som till fest.
Ingredienser
600 g torskfilé, gärna ryggfilé
3 msk socker
4 msk salt
1 liter vatten
2 msk smör
250 g körsbärstomater
Salt
Nymalen svartpeppar
Örttäcke
1 kruka basilika
1 dl persilja
1-2 vitlöksklyftor
Skalet av ½ citron
3/4 dl olivolja
50 g smör
1½-2 dl vitt bröd, inkråmet
Potatispuré
600 g potatis
50 g smör
1-2 dl mjölk, gärna varm
½ krm socker
Muskot
Gräddkokt fänkål
1 schalottenlök
1 msk smör
2 d fiskbuljong
2 dl grädde
2 fänkål