Torsk i ugn på purjolöksbädd

Serverar: 3 portioner

Detta recept skriver jag ur minnet. Det fanns på ett torskpaket år tillbaks. Jag är osäker på hur lång tid den skall stå inne i ugnen.

Ingredienser

  • 600 g fryst torsk
  • 1-2 purjolökar
  • 2 dl crème fraiche
  • 1-2 tsk dijonsenap efter smak
  • 1-2 tsk kapris
  • 1 paprika
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader
    2. Skiva purjolöken, bryn den i stekpanna tills den blir glansig. Häll purjolöken i en ugnsfast form Lägg fiskblocket på purjolöken Blanda crème fraiche ,senap och kapris. Häll blandnigen över fiskan. Skiva paprikan lägg skivorna på toppen av fisken. Sätt in formen i ugnen 35-40 minuter. Servera med kokt potatis.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    4
    4
    50 min
    5-6
    1
    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben