Torsk med apelsinsås

Serverar: 4 portioner

190 kalorier per portion Vill du ha potatis eller något annat till fisken så blir kalorimängden lite mer.

Ingredienser

  • 4 portionsbitar av toskfilé à 150 g
  • 3 dl fiskbuljong
  • Strimlat skal av 1 apelsin
  • 1 krm gurkmeja
  • 2 msk ljus soja
  • ½ tsk salvia
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 ½ msk saft av pressad apelsin
  • ½ msk äppelcidervinäger
  • Salt
  • Peppar
  • 225 g haricots verts
  • Instruktioner

    1. Lägg fiskfiléerna i en låg vid kastrull och häll på fiskbuljongen. Tillsätt apelsinskal och gurkmeja och låt det koka upp. Koka sedan fisken på svag värme under lock tills fiskköttet känns fast, 8-10 minuter.
    2. Ta upp fiskfiléerna. Blanda ner soja, salvia och peppar i fiskbuljongen. Låt koka ytterligare 2 minuter.
    3. Blanda majsstärkelsen med apelsinsaften till en redning och rör ner den i buljongen. Tillsätt vinägern och låt såsen koka under omrörning tills den tjocknar. Smaksätt mer om det behövs.
    4. Lägg tillbaka fiskfiléerna i såsen och låt dem bli varma. Koka bönorna i lättsaltat vatten 5 min.
    5. Låt dem rinna av och servera dem till fisken.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben