Torsk med Bergakungssås

Serverar: 4 portioner

Gott!

Ingredienser

  • 600 g torskfilé
  • mjöl till panering
  • 1 - 2 ägg
  • ströbröd
  • 2 gula lökar
  • 100 g rökt skinka
  • 1 msk smör
  • 1 1/2 dl vitt vin
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk dragon
  • 2 - 3 msk smör
  • salt
  • vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär torskfilén i portionsbitar. Vänd bitarna i mjölet, de lätt uppvispade äggen samt ströbrödet. Låt ligga och torka.
    2. Hacka löken, tärna skinkan fint. Fräs löken glansig i smöret. Fräs skinkan en kort stund.
    3. Tillsätt vin, grädde, buljongtärning, paprikapulver och dragon. Låt såsen småputtra några minuter. Smaka av.
    4. Stek fiskbitarna i rikligt med smör så att de blir gyllengula. Salta & peppra.
    5. Servera med ris eller pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben