Torsk med Bergakungssås
Serverar:
4 portioner
Gott!
Ingredienser
600 g torskfilé
mjöl till panering
1 - 2 ägg
ströbröd
2 gula lökar
100 g rökt skinka
1 msk smör
1 1/2 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
1 fiskbuljongtärning
1/2 tsk paprikapulver
1 tsk dragon
2 - 3 msk smör
salt
vitpeppar
Instruktioner
Skär torskfilén i portionsbitar. Vänd bitarna i mjölet, de lätt uppvispade äggen samt ströbrödet. Låt ligga och torka.
Hacka löken, tärna skinkan fint. Fräs löken glansig i smöret. Fräs skinkan en kort stund.
Tillsätt vin, grädde, buljongtärning, paprikapulver och dragon. Låt såsen småputtra några minuter. Smaka av.
Stek fiskbitarna i rikligt med smör så att de blir gyllengula. Salta & peppra.
Servera med ris eller pressad potatis.
Liknande recept
Panang curry med torsk och räkor
4.3
45 min
4
1
Kokt torsk med grönsaksragu
4
30 min
4
Torsk i citrongräddsås
5
4
1
Torsk i ugn med blekselleri och paprikatäcke
5
4
1
Kokt torsk med mild äggsås
4.7
4
3
Torsk i pastasås
5
4
Torsk med rotfruktsmos
30 min
2
1
Torsk med thaismak
4.6
4
10
Torsk på franska
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!