Torsk med citronlinser och paprikakräm

Serverar: 4 portioner

Belugalinser frästa med citron är nästan gott nog i sig, men så får man ugnsbakad torsk och paprikakräm inpå. 3 goda och nyttiga överraskningar tillsammans! 279 kalorier per portion 7 g fett 31 g protein 21 g kolhydrater

Ingredienser

  • 2 dl belugalinser
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 480 g ryggfilé av torsk
  • ½ tsk salt
  • 1 ½ dl rostad paprika i lag, tex. Fontana
  • 1 ½ dl lätt créme fraiche
  • 2 krm salt
  • 1 ½ citron
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk starkt paprikapulver, tax. Santa Maria
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk olivolja
  • ½ kruka basilika
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Koka linserna i vatten och buljong 15 minuter. De ska fortfarande vara lite "tuggiga". Lägg fisken på en plåt med bakplåtspapper, salta. Baka fisken mitt i ugnen 15 minuter.
    2. Torka paprikan med hushållspapper. Mixa den med en stavmixer, tillsätt créme fraiche, salt och ½ pressad citron. Skiva 1 citron och fräs med linser och 1 msk olja i en kastrull. Krydda fisken med paprikapulver och peppar. Ringla över 1 tsk olja.
    3. Servera fisken med linser och paprikakräm. Garnera med basilikablad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben