Torsk med frasigt täcke och citronsås

Serverar: 4 portioner

Enkel och lättlagad är denna goda fiskrätt med saftig torsk, frasigt täcke och fräsch citronsås.

Ingredienser

  • 450 g torsk
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 25 g smör
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl hackad persilja
  • 1½ dl riven ost
  • 1 citron
  • 3 dl gräddfil
  • 250 g haricots verts
  • Servering
  • Kokt potatis
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Tina fisken om den är fryst. Skär fisken i portionsbitar och lägg den i en smord ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.
    3. Smält smöret i en kastrull. Rör ner paprikapulver, ströbröd, hackad persilja och riven ost. Fördela brödblandningen över fisken och stek mitt i ugnen i ca 15 minuter.
    4. Riv skalet av citronen och skär den i klyftor. Blanda gräddfil och citronskal, smaksätt med salt och peppar. Koka haricots verts enligt anvisning på förpackningen.
    5. Servera fisken med citronsås, haricots verts, kokt potatis och citronklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben