Torsk med lättkokta primörer

Serverar: 6 portioner

Väldigt god rätt när alla primörer är fina och späda.

Ingredienser

  • 600-700 g torskrygg
  • lite olivolja
  • salt efter smak
  • peppar efter smak
  • 1 citron
  • 800 g färskpotatis
  • 6-8 späda morötter
  • 1 rödlök
  • 100 g sockerärter
  • 1knippa sparris
  • 1 knippa rädisor
  • 1 knippe gräslök
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Pensla torsken med lite olivolja runt om och salta och peppra. Lägg fisken i en ugnsfast form tillsammans med citronklyftor och laga den i ugnen i 15-20 min. Tvätta potatisen och koka den mjuk. Dela morötterna och lägg dem i kokande välsaltat vatten i några minuter. Lägg sedan i sockerärterna och sparrisen, låt dem koka tillsammans i ytterligare 2 minuter. Strimla löken och dela rädisorna på diagonalen och låt dem bli varma med morötterna, sparrisen och ärtorna. Häll av vattnet och lägg upp grönsakerna och torsken. Servera med någon god sås att hälla över fisk och grönsaker och avsluta med lite finklippt gräslök. Receptet går också bra att halvera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben