Torsk med pocherat ägg och räksås med pressad potatis

Serverar: 4 portioner

Piffa till en bit torsk och servera med pocherat ägg och härlig pressad potatis.

Ingredienser

  • 600 g torskrygg
  • 1 dl ättika
  • 4 ägg
  • 3 liter vatten
  • 2 dl skalade räkor
  • 1 dl hackad rödlök
  • 2 msk hackad dill
  • 4 msk gräddfil
  • 2 msk citronjuice
  • 1 krm svartpeppar
  • 800 g skalad potatis
  • Smör till stekning
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen i saltat vatten. Häll ättikan i en bunke. Knäck ner äggen (viktigt att äggulan inte går sönder) Låt stå i 10 minuter.
    2. Koka undertiden upp 3 liter vatten. När vattnet kokat vispa upp en virvel i vattnet och häll försiktigt ner två ägg i virlveln. Sänk värmen och låt äggen sjuda max 4 minuter, så att de fortfarande är rinnande i mitten.
    3. Lyft sedan upp äggen försiktigt och lägg i en bunke med kallt vatten. Koka upp vattnet igen och gör om samma sak med de sista äggen. Lyft upp äggen från det kalla vattnet och låt dem rinna av. Salta och peppra.
    4. Stycka torsken i 4 portionsbitar och stek i smör 3 minuter på varje sida. Blanda räkor, rödlök, dill, gräddfil, svartpeppar och citronjuice i en bunke. Pressa potatisen precis före servering.
    5. Servera torsken med poscherat ägg, räksås och pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben