Torsk med räkor, grön sparris och brynt salviasmör

Serverar: 4 portioner

Smart och varsamt sätt att tillaga torsken. Det brynta salviasmöret får en nötig ton, men passa lite extra så det inte blir bränt.

Ingredienser

  • 4 portionsbitar torsk, a 140 g
  • 500 g räkor med skal
  • 1 l vatten
  • 0.75 dl salt
  • 400 g grön färsk sparris
  • 4 rädisor
  • 1 dl riven pepparrot
  • Salt
  • Salviablad från 1 kruka
  • 100 g smör
  • Tillbehör
  • Kokt färskpotatis
  • Citronskivor
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna. Koka upp vatten och salt i en stor kastrull. Lägg i fiskbitarna och ta från värmen. Låt ligga ca 7 minuter, kontrollera att fisken är klar.
    2. Skär bort den nedre torra delen på sparrisen. Koka sparrisen i saltat vatten 2-4 minuter. Skär rädisorna i tunna skivor.
    3. Bryn smöret lätt brunt under vispning i en liten kastrull. Lägg i salviabladen mot slutet.
    4. Lägg upp fisken på tallrikar med sparris, rädisor och räkor. Toppa med pepparrot och slå över smöret precis före servering.
    5. Servera med färskpotatis och citronskivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben