Torsk med ris

Serverar: 4 portioner

Supergott, en favoriträtt.

Ingredienser

  • 600 g Torskfilé
  • Panering
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • Inkråmet av 1 franskbröd, ca 300g
  • 4-5 vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad basilika
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Kokosris
  • 2 dl Jasminris + 3 ½ dl vatten
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 msk hackad färsk koriander
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • Sås
  • 1 gul lök
  • Smör till stekningen
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl fiskbuljong, t ex från tärning
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk maizena + 1 msk vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl kokosmjölk
  • Saften av 1 citron , ca ½ dl
  • 2 vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Koka sakta upp ris och vatten. Lägg på lock . Sjud i 15 minuter.
    2. Gör såsen under tiden riset kokar. Finhacka löken. Fräs den i lite smör. Rör ner tomatpurén. Fräs en kort stund. Häll på buljong, grädde och kokosmjölk. Koka i 5 minuter. Smaksätt med citronsaft och pressa i vitlöksklyftorna. Red såsen med maizenan utrörd i vattnet. Koka upp, varmhåll. Rör då och då i såsen.
    3. Blanda brödinkråmet med pressad vitlök, basilika, salt och peppar. Vänd fiskfiléerna på båda sidor i smör. Lägg över dom i en ugnssäker form. Fördela brödblandningen över. Efterstek ca 10 minuter i ugnen.
    4. När riset kokat färdigt, tillsätt kokosmjölken och sjud ytterligare 5 minuter. Rör ner koriander och pressa i vitlöken. Smaka av med salt och peppar. Låt riset vila en stund under lock.
    5. Servera fisken med ris, sås och sallad samt gärna några blad färsk basilika.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tips för vegetarianer
    När man väljer att äta helt vegetarisk är det viktigt att man ser till...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben