Torsk och kaviargryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Detta är ett av familjens favoritrecept. Fiskrätt (från Viktväktarna) som går hem även hos barn.

Ingredienser

  • 500 g benfri torsk (eller annan fast vit fisk)
  • 1 gul lök
  • 2-3 morötter
  • 1-2 äpplen
  • 2 tsk flytande margarin
  • 5 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 3 msk maizenaredning
  • 1 dl hackad dill
  • 1 dl hackad gräslök
  • 5 msk rökt kaviar (typ Kalles)
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala grönsakerna och äpplet. Hacka löken och skiva morötterna. Kärna ur och tärna äpplet. Fräs alltsammans utan att det tar färg. Tillsätt vatten, buljongtärning och matlagningsgrädde. Koka ihop grytan i 7-8 minuter. Red av med maizena.
    2. Skär torsken i bitar och lägg ner i grytan tillsammans med kaviar, dill och gräslök. Smaka av med peppar och salt. Ge grytan ett uppkok och servera med kokt potatis och en god sallad med äpple och melon.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    Legoli 29 maj 2008

    Jättegod och enkel, att den sedan var nyttig gör ju saken bara ännu bättre

    Gurgelfranz 6 februari 2009

    Helt ok vardagsgryta...jag väljer nog att lägga i äpplena mot slutet för att de inte ska bli för mosiga dock, men gott var det och gick hem hos barnen också! : )

    gottgris 17 november 2009

    Tack för ett såå gott fiskrecept

    hanna_bohren 9 november 2013

    Morotsbitarna kändes omotiverade för mej, hade hellre kokat med dem i potatisen, men själva grytan var god!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben