Torsk och räkor med saffransrisotto

Serverar: 4 portioner

En färgstark och nyttig rätt.

Ingredienser

  • ½ gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 2 ½ dl risottoris
  • 1 dl vitt vin
  • ½ g saffran
  • Ca 7-8 dl grönsaksbuljong (vatten+tärning)
  • 2 dl riven parmesan
  • Salt
  • Peppar
  • 1 knippa grön sparris
  • 100 g frysta gröna ärter
  • 300 g oskalade räkor
  • 300 g torskfilé
  • Rapsolja till stekning
  • ½ knippa persilja
  • Instruktioner

    1. Hacka löken och vitlöken fint. Hetta upp smöret och oljan i en kastrull. Lägg i riset, löken och vitlöken, låt fräsa på svag värme några minuter under omrörning. Häll på vinet och tillsätt saffranet och låt vinet koka in. Häll på hälften av buljongen och låt koka på svag värme under omrörning. Häll sedan på buljongen, lite i taget och låt småkoka undertiden.
    2. Risotton är färdig när riset känns mjukt men samtidigt har en liten kärna. Riset ska dessutom vara krämigt. Blanda ner parmesanen och smaksätt med salt och peppar. Förbered resten medan risotton bubblar sakta.
    3. Skär sparrisen i bitar och koka i lättsaltat vatten i 2 minuter, tina ärterna. Skala räkorna och skär torsken i mindre bitar. Stek räkorna och fisken i lite olja, krydda med salt och peppar.
    4. Blanda riset med sparrisen och ärterna. Lägg upp på tallrikar och fördela fiskblandningen ovanpå. Hacka persiljan och strö på allra överst.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben