Torsk och tomatgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Allt-i-ett, enkel och god. Detta med storleken på fryst fisk! 400 g till 4 personer är ett hån. 100 g vit fisk/person är inte tillräckligt. Ändra paketen :)

Ingredienser

  • 4 klyftor vitlök i skivor
  • 2 gula lökar i ringar
  • 2 msk olivolja
  • 1 kilo potatis i skivor
  • 2 dl vitt vin eller matlagningsvin (eller mer vatten bara)
  • 2 st fiskbuljongtärningar
  • 2 dl vatten
  • 400 gram hela tomater (på burk)
  • 600 gram torsk i bitar
  • 1 msk citronskal
  • Instruktioner

    Fräs vitlök och gul lök i olivolja. Tillsätt potatis, vin, buljongtärningar, vatten och 1 dl av tomatsåsen. Låt grytan koka tills potatisarna är mjuka, ca 20 minuter. Tillsätt tomater och torsk och låt allt koka i ytterligare 5 - 10 minuter. Strö på citronskal. Servera grytan med bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    monel 25 mars 2008

    Bra sagt! Förr var fiskpaketen på 600 g!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben