Torsk på grönsaksbädd

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Går även att använda annan vit fisk.

Ingredienser

  • 400 g torsk
  • 1 liten purjolök
  • 3-4 morötter
  • ½ sellerihuvud av normalstorlek
  • 1-1½ fiskbuljongtärning
  • 1 dl vatten eller vitt vin
  • 2½ dl crème fraiche
  • 2 msk senap
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Strimla purjolöken, riv rotsakerna, fräs tillsammans i olja ca 1 msk på svag värme i en traktörpanna eller stekpanna. Smula över fiskbuljongen, slå på vtten eller vin. Fisken skivas tunt och läggs på grönsaksfräset, strö på lite citronpeppar, låt puttra under lock ca 10-15 min.
    2. Blanda crème fraiche och senap (jag brukar ta 1 msk fransk senap + 1 msk vanlig). Blanda och bred på fisken, strö persilja över.
    3. Servera med kokt potatis, gärna pressad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben