Torsk under nöttäcke på pastabädd

Serverar: 4 portioner

Vår svenska torsk smakar bra tillsammans med italienska smaker.

Ingredienser

  • 4 port tagliatelle eller annan pasta
  • 600 g torskfilé
  • 1 dl hasselnötskärnor
  • 2 äggulor
  • 3 paprikor i blandade färger
  • 2 rödlökar
  • 1 purjolök
  • 1 dl tomatjuice
  • 4 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Ugn 175º.
    2. Skär torskfilén i bitar. Lägg dem i en eldfast form. Salta och peppra lätt.
    3. Finhacka nötterna. Pensla fisken med äggulor och fördela nöthacket över fisken. Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter eller tills fisken är vit och ogenomskinlig.
    4. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
    5. Skala rödlöken och strimla den fint. Finhacka vitlöken. Kärna ur och tärna paprikorna. Ansa och strimla purjolöken.
    6. Fräs rödlök, purjolök och vitlök i lite matfett i en gryta. Tillsätt paprikan och låt den fräsa med en stund. Rör ner pastan i lök- och paprikafräset. Tillsätt tomatjuicen och låt allt puttra samman ca 3 minuter. Lägg upp pastan och lägg torsken ovanpå. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben