Torskfilé med gräddig mussel- och persiljesås

Serverar: 4 portioner

En god och lättlagad samt lyxig fiskrätt.

Ingredienser

  • 400 g vit fiskfilé t.ex. kolja eller torsk
  • 1 burk musslor, ca 120g
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk smör
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 3 dl vispgrädde
  • Saft från ½ citron
  • Salt
  • Malen svartpeppar
  • 2 msk finhackad persilja
  • Tillbehör
  • Kokt potatis
  • Citronklyftor
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Hacka musslorna och finhacka schalottenlöken. Stek i smör utan att det tar färg. Smula över fiskbuljongen. Tillsätt musslor och grädde och låt puttra en liten stund. Smaka av med citron, salt och peppar. Tillsätt persiljan.
    2. Skär fisken i bitar och koka varsamt i lättsaltat vatten, ta upp med hålslev. Servera fisken med musselsås och kokt potatis. Dekorera med citron och persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben