Torskgratäng med purjo och svamp

Serverar: 4-5 portioner

Min favoriträtt på torsk! jag gör mkt gratängsås, det gillar min lille son på 15 månader : )

Ingredienser

  • 1 purjolök
  • Ca 500 g torskfilé
  • 1 pkt crabsticks
  • Svamp efter smak
  • 1-2 morötter
  • Skalade räkor
  • Gratängsås
  • Smält smör
  • Knappt 1 dl vetemjöl
  • 6-7 dl mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Strimla purolöken och stek den i smör i en stekpanna, men bara så att den blir mjuk. Skär svampen i mindre bitar och stek den i stekpannan.
    2. Skala moroten och skär i slantar, koka dem en liten stund så de mjuknar lite. Skär crabsticksen i mindre bitar och stek hastigt i pannan. Gör gratängsåsen. Blanda i purjo, svamp, crabsticks och morötter. Lägg ut fiskfiléerna i en ugnssäker form, salta lite grann.
    3. Häll på gratängsåsen och sätt in i ugnen, ca 175-200 grader i ca 30 min. Lägg på osten när det återstår 5 min av tillagningstiden, och även räkorna. Servera med potatis

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Tine 19 mars 2008

    I dag så lagade jag ditt recept, Det blev en favorit Tack för receptet. Tine

    ca70 30 oktober 2008

    Vilka ljuvliga färger det är i denna rätt! God är den också! Torskfilén ersatte jag med Alaska Pollock-filéer. Istället för slantade morötter, som skulle förkokas, skalade jag morötterna utifrån och in och stekte det sen ihop med purjon och svampen med mycket gott resultat. Tack för receptet! Detta kommer vi absolut göra igen. ca70 =)

    ankan217 1 mars 2009

    Jag är urdålig på att göra fiskrätter. Men denna var enkel, och jättegod. Det blev väldigt bra gratäng,

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben