Torta con cioccolata e ciliegie candite

Serverar: 6 portioner

Enkel och god tårta med chokladtäcke och kanderade körsbär. Denna tårta kräver inte ugn och är perfekt att förbereda dagen innan och håller några dagar i kylskåp.

Ingredienser

  • 300 g fingerkex, av typen Mariekex
  • 200 g rumsvarmt smör
  • ½ dl florsocker
  • 2 äggulor
  • 3 msk konjak
  • 1½ dl starkt och avsvalnat kaffe eller espresso
  • 70 g riven mörk blockchoklad
  • Syltade körsbär
  • Servering
  • Vispad grädde eller vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Blanda smör, florsocker och äggulor i en skål. Rör snabbt ihop till en smidig kräm. Tillsätt konjaken och rör om.
    2. Bottna ett fyrkantigt fat på ungefär 30x20 cm med kex som hastigt doppats i kaffet. Kexen får inte bli genomblöta utan ska bara vändas snabbt i kaffet.
    3. Bred ett tunt lager kräm över, och fortsätt sedan att varva kex och kräm, så att det blir totalt tre lager. Strö över riven choklad och garnera med de syltade körsbären.
    4. Täck med aluminiumfolie och låt stå i kylskåp i minst 1 timme före servering. Tårtan kan förberedas dagen innan och håller några dagar i kylskåp.
    5. Servera tårtan med en klick vispad grädde eller vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben