Torta di Riso (risgrynspudding)

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Perfekt avslutning på en god italiensk middag.

Ingredienser

  • 3 dl avoriris
  • 1 l mjölk 3%
  • 1 kanelstång
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • Rivet skal av 2 citroner och 2 apelsiner
  • Florsocker till garnering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°. Koka riset i mjölken tillsammans med kanelstången under omrörning i ca 20 minuter. Låt kallna och ta sedan upp kanelstången. Rör ihop äggen, sockret och citrusskalen och blanda ned riset.
    2. Häll i risblandningen. Grädda mitt i ugnen ca 45 minuter. Låt kallna. Pudra över florsocker före servering
    3. Tips! Gott med hallon och ev. lite lättvispad grädde till puddingen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben