Laktosfri risgrynspudding med saffran

Serverar: 4 portioner

En god gammeldags dessert som blir vackert gul med saffran. Det går utmärkt att göra puddingen på rester av risgrynsgröt.

Ingredienser

  • 1 ½ dl risgryn
  • 3 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 6-7 dl havredryck
  • 2 msk socker
  • 1 dl russin
  • ½ kuvert saffran
  • Rapsolja
  • Instruktioner

    1. Koka upp ris, vatten och salt i en rymlig kastrull. Låt alltihop koka i 10 minuter, tillsätt havredrycken. Låt gröten sjuda på svag värme under lock utan omrörning i ca 40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Blanda den färdigkokta gröten med övriga ingredienser. Smörj en ugnssfast form och häll i grötsmeten.
    3. Grädda puddingen på nedersta falsen i 25-30 minuter.
    4. Låt svalna före servering så blir det lite fastare i konsistensen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben