Tortiglioni med lövbiff & gorgonzola

Serverar: 4 portioner

En snabb pasta rätt som passar både till vardag och fest:

Ingredienser

  • 4 port totiglioni pasta
  • 400 g strimlad lövbiff
  • 3-4 scharlottenlökar eller 1 gul lök
  • 1-2 msk olivolja
  • 2 msk kalvfond
  • 3 dl grädde
  • 150 g gorgonzola
  • Instruktioner

    1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisnig. Skala och finhacka löken. Hetta upp oljan i en gryta. Fräs löken mjuk i oljan utan att den tar färg, ca 3 min. Tillsätt strimlad lövbiff och fräs i ytterligare 3 min.
    2. Tillsätt kalvfond, grädde och gorgonzola och låt sjuda upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
    3. Servera pastan till gorgonzolasåsen och grovt hackad bladpersilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    felix 1 januari 2010

    Jätte gott

    felix 1 januari 2010

    Använde nu till nyår ett finare kött, rygg biff blev supergott .Mycket enkelt .

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben