En snabb pasta rätt som passar både till vardag och fest:
Ingredienser
4 port totiglioni pasta
400 g strimlad lövbiff
3-4 scharlottenlökar eller 1 gul lök
1-2 msk olivolja
2 msk kalvfond
3 dl grädde
150 g gorgonzola
Instruktioner
Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisnig. Skala och finhacka löken. Hetta upp oljan i en gryta. Fräs löken mjuk i oljan utan att den tar färg, ca 3 min. Tillsätt strimlad lövbiff och fräs i ytterligare 3 min.
Tillsätt kalvfond, grädde och gorgonzola och låt sjuda upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
Servera pastan till gorgonzolasåsen och grovt hackad bladpersilja.
Jätte gott
Använde nu till nyår ett finare kött, rygg biff blev supergott .Mycket enkelt .