Tortillagratäng á la Mats

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Enkel och jättegod gratäng, lite variation mot "Tacos" varje fredag.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 g nötfärs
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl kelda lagalätt
  • 1 lagerblad
  • 1 msk basilika
  • 0.5 tsk salt
  • 4 tortillas stora
  • 100 g riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs i stekpanna tillsammans med färsen. Tillsätt tomatkross och grädde, smula i lite köttbuljong och tillsätt lagerblad och basilika. Koka ihop till en röra i 15 min. Smaka av med salt.
    3. Häll hälften av färsröran i en ugnsform. Nyp sönder Tortillabröden och strö ut. Lägg på resten av färsen, strö över osten och gratinera i 8-10 min.
    4. Servera med grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben