Tortillapizza med kycklingfilé och kantareller

Serverar: 4 portioner

Smal pizza, fredagsmat ska vara snabb, enkel och lätt att äta framför tv:n.

Ingredienser

  • 4 st tortillasbröd av mellanstorlek
  • 2 dl tomatsås
  • 200 g kycklingfilé i bitar
  • 1 msk margarin
  • 200 g kantareller eller annan svamp delade i bitar
  • 100 g finhackad rödlök
  • 2 klyftor vitlök
  • Muskot
  • 1 tsk timjan
  • 100 g cocktailtomater i halvor
  • 150 g ost
  • Instruktioner

    1. Ugn 225 grader.
    2. Lägg tortillabröden på 2 plåtar. Bred på tomatsås.
    3. Stek kycklingfilén i hälften av margarinet. Salta och peppra. Kycklingköttet behöver inte vara riktigt genomstekt. Lägg köttet åt sidan.
    4. Stek kantareller, lök och pressad vitlök i resten av margarinet. Smaka av med lite muskot, var försiktig med mängden, timjan, salt och peppar.
    5. Lägg allt det stekta och tomater ovanpå pizzan. Strö på ost. Stek pizzorna ca 6-8 minuter i ugnen.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben